Pieczony suflet z dyni zimowej

Pieczony suflet z dyni zimowej
Przepis na zapiekankę z zimowego souffle z dyni może zaspokoić Twoją zachciankę na dania śródziemnomorskie w około 1 godzinę i 10 minut . Za 62 centy za porcję otrzymujesz przystawkę dla 5 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 230 kalorii . Jeśli masz brązowy cukier, zimową dynię, paprykę i kilka innych składników, możesz je przygotować. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, laktoowowegetariańską i przyjazną dla FODMAP . Jest ona dostarczana przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 50% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Butternut Squash Souffle Side Dish , Chocolate Suuffle i Whisky Seville Marmalade Suuffle .

Instrukcje

1
Oddziel jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zachowane Tłuszcze Wołowe Lub Roztopione MasłoZachowane Tłuszcze Wołowe Lub Roztopione Masło
2
Pozostaw jajka i dynię w temperaturze pokojowej na 30 minut. Nasmaruj tłuszczem naczynie do sufletów o pojemności 1-1/2 qt i lekko posyp mąką; odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Cytryna, Skórka Pokrojona Na Kawałki1 Cytryna, Skórka Pokrojona Na Kawałki
Zachowane Tłuszcze Wołowe Lub Roztopione MasłoZachowane Tłuszcze Wołowe Lub Roztopione Masło
3
W dużej misce wymieszaj żółtka, dynię, masło, brązowy cukier, sól, skórkę pomarańczową, gałkę muszkatołową i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 5 średnio Kwaśnych Jabłek, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 5 średnio Kwaśnych Jabłek, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1-3/4 Szklanki Pokruszonych Wafli Waniliowych (około 55 Wafli)1-3/4 Szklanki Pokruszonych Wafli Waniliowych (około 55 Wafli)
Posiekane Suszone Morele Lub RodzynkiPosiekane Suszone Morele Lub Rodzynki
Nitki Szafranu Lub 1 łyżeczka Mielonej KurkumyNitki Szafranu Lub 1 łyżeczka Mielonej Kurkumy
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Pinta 9 Uncji Płynu świeżo Zagotowanej WodyPinta 9 Uncji Płynu świeżo Zagotowanej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki świeżej Lub Mrożonej Kukurydzy żółtej, Białej Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonej4 Szklanki świeżej Lub Mrożonej Kukurydzy żółtej, Białej Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonej
4
W dużej misce z czystymi trzepaczkami ubij białka jaj, aż utworzą się sztywne szczyty. Za pomocą szpatułki wymieszaj jedną czwartą białek jaj z mieszanką dyniową, aż nie będzie żadnych białych smug. Wymieszaj z pozostałymi białkami jaj, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Zimnego Odparowanego Mleka1 Szklanka Zimnego Odparowanego Mleka
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Czerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Grubości 2,5 Cm1 Czerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Grubości 2,5 Cm
4 Szklanki świeżej Lub Mrożonej Kukurydzy żółtej, Białej Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonej4 Szklanki świeżej Lub Mrożonej Kukurydzy żółtej, Białej Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonej
5
Przełożyć do przygotowanego naczynia.
6
Piec w temperaturze 350° przez 55–60 minut lub do momentu, aż wierzch napęcznieje, a środek będzie ścięty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Odłożonego Tłuszczu Wołowego Lub Roztopionego Masła1/4 Szklanki Odłożonego Tłuszczu Wołowego Lub Roztopionego Masła
7
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia7
Magazyn