Pieczony Naleśnik Brzoskwiniowy
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich na bazie lakto ovo do swojej kolekcji, pieczony naleśnik brzoskwiniowy może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 181 kalorii , 5 g białka i 10 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka śmietanki, jajek, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Najlepiej sprawdza się jako śniadanie, a jego przygotowanie zajmuje około 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 22% . Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Pieczony pełnoziarnisty naleśnik brzoskwiniowy , Chunky Peach Pancake Topping i Holenderski naleśnik brzoskwiniowo-jogurtowy .
Instrukcje
W małej misce połącz brzoskwinie, cukier i sok z cytryny; odłożyć na bok. W dużej misce ubij jajka, aż będą puszyste.
Dodać mąkę, mleko i sól; ubijaj, aż będzie gładkie.
Umieść masło w 10-calowym pojemniku. patelnię żaroodporną w piekarniku nagrzanym na 400° przez 3-5 minut lub do momentu roztopienia. Natychmiast wlej ciasto na gorącą patelnię.
Piec 20-25 minut lub do momentu, aż naleśnik wyrośnie i nabrzmi.
Wypełnij plasterkami brzoskwiń i posyp gałką muszkatołową.
W razie potrzeby podawaj natychmiast ze śmietaną.