Pieczony indyk z sosem

Pieczony indyk z sosem
Pieczony indyk z sosem wymaga z grubsza 3 godziny i 55 minut od początku do końca. Na 3,91 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 1143 kalorie, 115g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odebrać gotowanie jabłko, tymianek, seler, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, Pieczony Indyk Z Sosem Madera, oraz Pieczony indyk z sosem Kiełbasowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: duża patelnia do pieczenia szczotka do ciasta lub termometr do natychmiastowego odczytu bańki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
BasterBaster
2
Wyreguluj stojak piekarnika do najniższej pozycji i usuń pozostałe stojaki. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Usuń szyję i podroby z indyka. Odrzuć wątrobę, odłóż resztę na bok. Osusz indyka w środku i na zewnątrz papierowymi ręcznikami. Doprawić jamę piersi solą i pieprzem. Cebulę pokroić w plasterki i przeciąć o połowę główkę czosnku w poprzek. Włożyć do indyka czosnek i połowę cebuli wraz z ziołami i 1 liściem laurowym. Marchew i seler pokroić w połowie długości; umieścić je na środku patelni do pieczenia i ustawić indyka, pierś do góry, na wierzchu warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
WątrobaWątroba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Masło roztopić w średnim rondlu, posmarować około połowy całego ptaka, doprawić skórkę solą i pieprzem. Namiot indyka z folią aluminiową i pieczemy przez 2 godziny. Odstawić około 3 łyżki masła do fastrygowania ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Gotować resztę cebuli, szyi i podrobów w pozostałym maśle w rondlu, na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Dodać bulion, pozostałe zioła, i liść laurowy; przykryć i dusić na średnim ogniu, podczas gdy Indyk piecze, o 2 godziny. Wyrzucić podrobów w razie potrzeby, lub zarezerwować dla podrobów SOS. Po 2 godzinach wyjmij folię z indyka i użyj pędzla do ciasta lub Bastylii, aby upiec indyka z zarezerwowanym masłem i kilkoma kapiącymi patelniami. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 425 stopni F i nadal piec, aż natychmiastowy odczyt termometr zatrzymany w udzie rejestruje między 170 i 180 stopni F, O 1 godzinę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
BasterBaster
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Przełożyć indyka na deskę do krojenia i odstawić na 15 do 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1
Wlać wszystkie kapiele z indyka do płynnej miarki i wyrzucić warzywa. 1/2 szklanki tłuszczu z wierzchu kapieli i przełożyć do rondla. (Umieść miarkę z pozostałymi kroplami i tłuszczem w zamrażarce na kilka minut, aby oddzielić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
ChochlaChochla
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Rozgrzać tłuszcz na średnim ogniu, równomiernie rozsypać mąkę na wierzchu i gotować, stale mieszając, drewnianą łyżką, aż mąka lekko zarumieni i pachnie smacznie, około 4 minut. Przełącz na trzepaczkę; następnie stopniowo i ostrożnie wlewaj gorący bulion do mieszanki mąki, stale ubijając. Doprowadzić sos do wrzenia; dostosować ciepło tak to simmers delikatnie. Odtłuścić i wyrzucić nadmiar tłuszczu z pozostałych kapieli i dodać soki z patelni do sosu. Nadal dusić, ubijając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, o 10 protokół. Doprawić Worcestershire, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
ChochlaChochla
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Usuń i odrzuć cebulę, czosnek, zioła i liść laurowy z jamy indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Wlać wszelkie soki, które nagromadziły się w sosie, wyrzeźbić indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
5
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. masło płytkie 3-quart zapiekanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Pokroić lub rozerwać chleb na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
7
Ułóż kawałki chleba w jednej warstwie na 1 lub 2 blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
8
Piec do lekko suche i chrupiące, o 15 do 20 protokół. Super.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Jabłko obrać, osuszyć i grubo posiekać. Grubo posiekać cebulę, seler i morele. Posiekaj natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
10
Roztopić 6 łyżek masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Dodać jabłko, cebulę, seler, morele, żurawinę, tymianek, sól, i nasiona kopru włoskiego; gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
12
Dodać bulion i pietruszkę i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
13
Zdjąć z ognia.
14
Ubić jajko w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
15
Dodać chleb tostowy i mieszankę cebuli i owoców; wrzucić, aż równomiernie zwilżone. Luźno zapakuj dressing do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
16
Piec, odkryte, do góry jest chrupiący, o 40 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
17
Skropić kapiące na patelni lub roztopione masło na wierzchu. Gotować, aż góra będzie chrupiąca i złota, o 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Składniki

1Dużegotowanie jabłek, takich jak Gravenstein lub Golden Deliciousgotowanie jabłek, takich jak Gravenstein lub Golden Delicious23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejdo 4 średnich marchwido 4 średnich marchwi2sklasyfikowany trener motywacyjny 200-prądowyseler z liśćmiseler z liśćmi2do 4 łodyg selerado 4 łodyg selera2(zima)kapiele z indyka lub kurczaka lub roztopione masłokapiele z indyka lub kurczaka lub roztopione masło7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirosół z kurczaka (ok. 1 1/2 małych puszek)rosół z kurczaka (ok. 1 1/2 małych puszek)2Średnia żółta cebula, posiekanarosół z kurczaka (około 4 małych puszek lub 2 pudełek)rosół z kurczaka (około 4 małych puszek lub 2 pudełek)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimorele suszonemorele suszone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiżurawina suszonażurawina suszona1Duże2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku1szczyptaSzczypta nasion kopru włoskiego, opcjonalnieSzczypta nasion kopru włoskiego, opcjonalnie1Garśćświeże, płaskie liście pietruszkiświeże, płaskie liście pietruszki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna2gałązkipokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )1Głowa1 pomarańcza, skórka1 pomarańcza, skórka1sprigKilka świeżych ziół, takich jak tymianek, pietruszka, rozmaryn lub szałwiaKilka świeżych ziół, takich jak tymianek, pietruszka, rozmaryn lub szałwia11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna1( bakłażany)20 cienkich plastrów cukinii20 cienkich plastrów cukinii21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebulacebula5kilogramyTurcjaTurcja6(zima)niesolone masło, plus więcej na patelnięniesolone masło, plus więcej na patelnię8(zima)masło niesolonemasło niesolone454(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)krojony biały chleb kanapkowykrojony biały chleb kanapkowy1DashSos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia57
Magazyn