Pieczony dziki łosoś z pomidorami, bazylią i kaparami, kalafiorem z parmezanem i ryżem
Pieczony dziki łosoś z pomidorami, bazylią i kaparami, kalafiorem z parmezanem i ryżem może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.27 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 607 kalorii, 58g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 10 fanów. Mieszanka instant brązowy ryż, łosoś, kapary, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczony kalafior z kaparami i parmezanem, Pieczony kalafior cytrynowo-parmezanowy z kaparami, oraz Parmezan Crusted Pesto Tilapia z pieczonych pomidorów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Pokryj dużą blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Łososia doprawić solą i pieprzem.
Po obu stronach łososia posmaruj przyprawą cytrynową i ziołową.
Ułóż łososia na przygotowanej blasze do pieczenia. Ułóż kalafior na innej blasze do pieczenia, spryskaj sprayem do gotowania i posyp parmezanem. Piecz 15 minut, aż ryba będzie przetargu widelec i kalafior jest złoty brązowy i przetargu.
W średniej misce, połączyć pomidory, bazylia i kapary. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać 4 filety z łososia z mieszanką pomidorową łyżką na wierzchu.
Podawać połowę ryżu i cały kalafior z tym posiłkiem. Rezerwa dodatkowe filety z łososia i dodatkowy ryż na inne posiłki.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.7 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.