Pieczone warzywa ratatouille
Pieczone warzywne ratatouille może być właśnie tym przepisem bezglutenowym , którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 333 kalorie . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 99 centów za porcję. 88 osób uznało ten przepis za smaczny i sycący. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i jest przygotowywany w około 50 minut . Kilku osobom naprawdę spodobało się to danie śródziemnomorskie. Udaj się do sklepu i kup bakłażana, pieczarki, inteligentny sos warzywny chunky & savory i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest ono dostarczane przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 54% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Zapiekane ratatouille , Zapiekane ratatouille i Kremowe ratatouille na penne .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Bakłażana, cukinię i pieczarki ułóż na blasze do pieczenia z rantem.
Dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj.
Piecz przez 25 minut lub do momentu, aż warzywa lekko się zrumienią, od czasu do czasu mieszając.
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika.
Polać warzywa sosem i wymieszać.
Piecz przez kolejne 5 minut.