Pieczone brukselki z agawą i pikantną musztardą
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, pieczona brukselka z agawą i pikantną musztardą może być doskonałym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, lakto ovo wegetariańskim i wegańskim do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 131 kalorii , 5 g białka i 5 g tłuszczu każda. Za 1,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. 14 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Boże Narodzenie . Jeśli macie pod ręką oliwę z oliwek, ostrą musztardę, sól i mielony pieprz oraz kilka innych składników, możecie to zrobić. Kilku osobom bardzo smakowało to danie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 97% wyniku , co jest wynikiem super. Podobne przepisy obejmują Kielbasę z brukselką w sosie musztardowym , marchewkę w glazurze z agawy i ciasto wiśniowo-jagodowe z maślaną skórką z nektaru z agawy .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
W dużej misce skrop oliwą brukselkę; wrzucić do płaszcza.
Rozłóż kiełki na blasze do pieczenia; doprawić solą i pieprzem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż będzie gorący w środku, około 15 minut.
W dużej misce wymieszaj nektar z agawy i pikantną musztardę, aż uzyskasz gładką masę. dodać kiełki i wymieszać.
Rozłóż na blasze do pieczenia.
Piecz kiełki do miękkości, jeszcze około 20 minut.