Pieczona wieprzowina z szałwią, rozmarynem i czosnkiem

Pieczona wieprzowina z szałwią, rozmarynem i czosnkiem
Pieczona wieprzowina z szałwią, rozmarynem i czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 394 kalorie, 51g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz szałwię plus 2 gałązki, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek plus 2 ząbki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kotlet Schabowy Z Jabłkami Szałwia Rozmaryn I Czosnek, Rozmaryn-szałwia i czosnek Polędwica wieprzowa z sosem z dzikich borówek, oraz Wieprzowina Pieczona Z Rozmarynem I Czosnkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. używając długiego noża z cienkim ostrzem lub czystą stalą do ostrzenia, wykonaj kanał wzdłuż środka schabu biegnący od jednego końca do drugiego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać posiekaną szałwię i rozmaryn w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Dodać mielony czosnek i 1 łyżkę oleju. Doprawić mieszaninę solą i pieprzem, a następnie przecedzić przez kanał w mięsie (dla mnie najłatwiej pracować z obu końców mniej więcej na raz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Polędwicę obficie przyprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
5
Podgrzej 2 łyżki oleju na średnim ogniu w patelni żaroodpornej wystarczająco dużej, aby pomieścić schab. Brąz mięso ze wszystkich stron i na każdym końcu, w sumie około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj gałązki ziół i zmiażdżony czosnek na patelnię i włóż do piekarnika. Piecz przez 15 minut, następnie przekręć schab i piecz jeszcze 15 minut, fastrygując od czasu do czasu kapiącymi patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć patelnię z piekarnika, przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut, aby mięso odpoczęło. Aby podać, pokroić schab w obfite plastry, doprawić solą morską i skropić sokami z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Jeśli pieczesz większy, grubszy schab, zrób dwa kanały przez mięso, aby przyprawa mogła być lepiej rozprowadzona. Schab gotować dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
MięsoMięso
2
Jeśli chcesz, możesz użyć termometru do mięsa, aby sprawdzić temperaturę. Wolę wieprzowinę gotowaną, więc nadal jest trochę różowa w środku. Możesz spodziewać się czytania przed spoczynkiem końcowym około 57°. Jeśli lubisz wieprzowinę dokładniej ugotowaną, gotuj ją, aż temperatura wewnętrzna osiągnie150.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
3
Od soli do smaku: Klucze do pewnego, pysznego gotowania Marco Canora z Catherine Young, © 2009 Rodale Inc.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia70
Magazyn