Pieczona brukselka z boczkiem
Pieczona brukselka z boczkiem to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 380 kalorii, 9g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 82 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz płatki pieprzu, brukselkę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Boże Narodzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczona brukselka z boczkiem, Pieczona brukselka z boczkiem, oraz Pieczona brukselka z boczkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Brukselkę przeciąć na pół wzdłuż, od góry do dołu.
Wymieszać kiełki z oliwą z oliwek, solą i pokruszonym czerwonym pieprzem. Wrzucić do piekarnika do miękkości, o 20 protokół.
Umieść orzeszki piniowe na blasze w piekarniku na ostatnie 5 minut pieczenia kiełków.
Podczas gdy kiełki są pieczenia, umieścić boczek w małej patelni saute z odrobiną oliwy z oliwek i doprowadzić patelnię na średnim ogniu. Gotować boczek, aż będzie chrupiące, 7 do 8 protokół.
Wrzucić pieczoną brukselkę z chrupiącym boczkiem i prażonymi orzeszkami piniowymi. Używając obieraczki, ogol kilka plastrów Parmigiano na wierzchu.