Pełnoziarnista Pizza Wegetariańska

Pełnoziarnista Pizza Wegetariańska
Przepis pełnoziarnista Pizza wegetariańska może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 5 minut. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 162 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Za 40 centów za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci smak domu. Mieszanka soli, proszku czosnkowego, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pełnoziarnista Veggie Flatbread Pizza, Pełnoziarnista Pizza wegetariańska i Pesto, oraz Chorwacki jednodniowy wyjazd i "pizzan extra" (: brukselka, Pizzan z orzecha włoskiego i Pesto na pełnoziarnistej skórce).

Instrukcje

1
W dużej misce połącz pierwsze pięć składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Dodaj wodę i olej; ubijaj do uzyskania gładkości. Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
3
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Tymczasem w małym rondlu zagotuj składniki sosu. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15-18 minut lub do lekkiego zgęstnienia, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Zdjąć z ognia; odstawić.
6
Uderz ciasto. Podziel na pół; rzuć każdą porcję na 12 cali. koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
PunchPunch
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
7
Przenieś do dwóch natłuszczonych 12 cali. patelnie do pizzy. Ciasto nakłuć widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
8
Piec w temperaturze 400° przez 8-10 minut lub do lekkiego zrumienienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Na małej patelni podsmaż warzywa na oleju do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Rozłóż pizze z sosem; posypać warzywami i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
11
Piec przez 12-15 minut lub do stopienia sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Składniki

397(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)puszka pomidorów pokrojonych w kostkę, bez wodypuszka pomidorów pokrojonych w kostkę, bez wody21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojone świeże pieczarkipokrojone świeże pieczarki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona świeża pietruszkamielona świeża pietruszka11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Przyprawa włoskaPrzyprawa włoska11 funt cukinii,2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniony ser mozzarellarozdrobniony ser mozzarella01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikażda posiekana cebula, zielona i słodka czerwona paprykakażda posiekana cebula, zielona i słodka czerwona papryka11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciepła woda (120° do 130°)ciepła woda (120° do 130°)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDodatkowe solone pestki słonecznika opcjonalnieDodatkowe solone pestki słonecznika opcjonalnie14(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)paczki każdy) drożdże szybkoschnącepaczki każdy) drożdże szybkoschnące2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cukiniaposiekana cukinia

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Laurent-Perrier Brut (Split) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Laurent-Perrier Brut (Split)
Laurent-Perrier Brut (Split)
Okręt flagowy Laurent-Perrier, który uosabia domowy styl: cudownie świeży i łatwy do picia. Mieszanka składa się z ponad 55 różnych Crus (ze średnią oceną 94%). Po ponad trzech latach dojrzewania dodaje się " Liqueur d 'Expedition", a szampan dojrzewa przez kolejne sześć miesięcy. Rezultatem jest delikatny, ale złożony nos z nutą owoców cytrusowych i dobrze wyważonym podniebieniem. Idealny jako aperitif, jest również bardzo dobrze komponuje się z jedzeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia25
Magazyn