Panzanella z karczochami i pomidorami

Panzanella z karczochami i pomidorami
Jeśli chcesz dodać więcej Śródziemnomorski przepisy na pudełko z przepisami, Karczoch i pomidor Panzanella mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 4,15 USD za porcję. Ta przystawka ma 674 kalorii, 24g białka, oraz 21g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1697 osób próbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś oliwki, pomidory, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 16 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 91%. Podobne przepisy to Panzanella z karczochami i pomidorami, Panzanella z karczochami i pomidorami, oraz Karczoch Panzanella.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi
3
Skrop chleb i serca karczochów oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem. Grilluj chleb i karczochy na złoty kolor na brzegach, łącznie około 6 minut, obracając co 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczochy SercaKarczochy Serca
Sól I PieprzSól I Pieprz
KarczochKarczoch
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi
4
Wyjmij chleb i karczochy z grilla i przełóż do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
5
Dodaj pomidory, oliwki i bazylię do miski i wymieszaj, aby połączyć. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, ocet z białego wina, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
OliwkiOliwki
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
6
Skrop sałatkę dressingiem. Rzuć, aby połączyć i natychmiast podawaj.

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje najlepsze typy dla Panzanella. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyk i ziemisty krzemień. Garbnikowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem. Polecany do mięsa z grilla, np. krojonego steku Chianina lub do dziczyzny, np. bażanta nadziewanego truflami. Doskonale komponuje się również z dojrzałym serem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W16 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn