Oxtails Country
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Wiejska wołowina może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1059 kalorii, 111g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 6,74 zł / porcja, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 22 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz oxtails, pieprz, młode ziemniaki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Duszone Oxtails, Oxtails Szkliwione, oraz Wine Duszone Oxtails.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 do 350 stopni F.
Posypać oxtails obficie z domu przyprawy po obu stronach.
Spód ciężkiego, odpornego na pieczenie pieca holenderskiego zalać oliwą z oliwek. Po podgrzaniu dodać oxtails i sear ze wszystkich stron.
Wyjąć i odstawić na bok. Zeskrobać brązowe kawałki z dna patelni.
Dodaj bulion wołowy, czerwone wino, sos Worcestershire, i ząbki czosnku. Mieszaj.
Dodaj bazylii, oregano, liście laurowe, ostry sos, sos pomidorowy, i zastrzeżone oxtails. Wymieszać, aby połączyć wszystkie składniki razem.
Przykryć szczelnie, wstawić do piekarnika i piec przez 2 do 3 godzin.
Wyjąć z piekarnika i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na górze kuchenki.
Dodaj słodkie kliny cebuli, czerwone ziemniaki, czosnek i marchew do garnka. Przykryć i dusić, aż ziemniaki będą prawie miękkie, około 15 minut.
Oxtails podawać z warzywami na gorącym maślanym ryżu.
Składniki wymieszać i przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.