Niemieckie Grzane Wino (Glühwein)

Niemieckie Grzane Wino (Glühwein)
Niemieckie grzane wino (Glühwein) może być tylko napojem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 16 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 92 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką pomarańcze, strąki kardamonu, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Glühwein (Grzane Wino), Grzane wino - nie mylić z winem pleśniowym, oraz Grzane Wino {Gorące Wino-Vin Chaud} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Używając obieraczki do warzyw, usuń skórkę z cytryn i pomarańczy w szerokie paski, unikając białego pestki; umieść skórkę w dużym rondlu. Sok z cytryn i pomarańczy i dodać sok do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomarańczowyPomarańczowy
CytrynaCytryna
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Goździki i kardamon ułożyć w małym kawałku gazówki, zawiązać szczelnie sznurkiem rzeźniczym, a do rondla dodać pęczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
GoździkiGoździki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
3
Dodać cukier, wodę i laski cynamonu, umieścić patelnię na dużym ogniu i doprowadzić do duszenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i nadal gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zostanie zmniejszona o około jedną trzecią, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj czerwone Wino i brandy, wymieszaj, aby połączyć ,i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie pozwól mu się zagotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone WinoCzerwone Wino
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
5
Zdjąć z ognia i usunąć i wyrzucić wiązkę przypraw przed podaniem.

Polecane wino: Dornfelder, Riesling

Dornfelder i Riesling są moim najlepszym wyborem dla niemieckiego. Piwo może wydawać się naturalnym wyborem dla niemieckiego jedzenia, ale niemiecki riesling wspaniale komponuje się z owocami morza i sznyclem, podczas gdy niemiecki czerwony Dornfelder dobrze komponuje się z wołowiną i mięsem z dziczyzny. Możesz spróbować Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet red. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 3.5 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Odbicie promieni słonecznych od rzeki Rhein pomaga dojrzewać te obfite czerwone winogrona, tworząc w ten sposób pełne wino o Smaku ciemnoczerwonych owoców z dobrze zbalansowaną słodyczą.Ciesz się lekko schłodzonym samodzielnie lub z serami, makaronem sałatkowym i rybami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn