Niemieckie Grzane Wino (Glühwein)
Niemieckie grzane wino (Glühwein) może być tylko napojem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 16 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 92 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką pomarańcze, strąki kardamonu, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Glühwein (Grzane Wino), Grzane wino - nie mylić z winem pleśniowym, oraz Grzane Wino {Gorące Wino-Vin Chaud} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając obieraczki do warzyw, usuń skórkę z cytryn i pomarańczy w szerokie paski, unikając białego pestki; umieść skórkę w dużym rondlu. Sok z cytryn i pomarańczy i dodać sok do patelni.
Goździki i kardamon ułożyć w małym kawałku gazówki, zawiązać szczelnie sznurkiem rzeźniczym, a do rondla dodać pęczek.
Dodać cukier, wodę i laski cynamonu, umieścić patelnię na dużym ogniu i doprowadzić do duszenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i nadal gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zostanie zmniejszona o około jedną trzecią, około 20 minut.
Dodaj czerwone Wino i brandy, wymieszaj, aby połączyć ,i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie pozwól mu się zagotować).
Zdjąć z ognia i usunąć i wyrzucić wiązkę przypraw przed podaniem.