Niedzielny obiad gotowany
Jeśli masz około 1 godziny i 20 minut na spędzenie w kuchni, niedzielny obiad na ciepło może być wspaniałym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i obejmującym całe 30 dań do wypróbowania. To danie główne ma 348 kalorii , 32 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Za 1,76 USD za porcję ten przepis pokrywa 41% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Udaj się do sklepu i kup paprykę, cebulę, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał super-łyżkowy wynik na poziomie 86% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Gotowany obiad , Gotowany obiad i Gotowany obiad .
Instrukcje
W dużym holenderskim piekarniku lub kociołku włóż szynkę, cebulę, marchewkę, ziemniaki, brukiew, sól i pieprz.
Dodaj wodę tylko do zakrycia; doprowadzić do wrzenia.
Połóż kapustę na warzywach. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Pokrój kapustę w ćwiartki; usuń rdzeń.
Mięso i warzywa podawaj z chrzanem według uznania.