Nektaryny z aksamitnym kremem waniliowym
Nektaryny z aksamitnym kremem waniliowym to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 460 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kartonu podwójnej śmietany, brzoskwiniowego sznapsa, wanilii i nektarynek. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Ciastka Z Prażonymi Nektarynkami I Lodami Waniliowymi, Nektaryny z Krem Ricotta-wanilia i sosna-orzech kruche, oraz Grillowane nektaryny z sosem waniliowo-miodowym i lodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żelatynę posypać 3 łyżkami zimnej wody w małej, żaroodpornej misce. Pozostawić na kilka minut, aż stanie się gąbczasta, a następnie umieścić miskę na patelni z delikatnie gotującą się wodą, aż żelatyna się rozpuści. Odstawić.
Śmietanę wlać do rondla i dodać cukier. Wanilii podzielić na pół wzdłuż, zeskrobać czarne nasiona i ubić do śmietany. Ustawić patelnię na średnim ogniu i doprowadzić śmietanę do wrzenia. Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z żelatyną.
Wlać mleko do gorącej śmietany, dobrze wymieszać i pozostawić do ostygnięcia na około godzinę.
Umieść patelnię w lodówce na 1-2 godziny, aż krem zacznie gęstnieć, mieszając go co jakiś czas, aby równomiernie rozprowadzić nasiona wanilii.
Wlać śmietanę do 1-litrowego naczynia do serwowania, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 5 godzin (idealny na noc), aż do całkowitego rozpuszczenia. Krem będzie leżał w lodówce do dwóch dni.
Podawać, połówki, kamień i cienko pokroić nektaryny, a następnie wrzucić sok z cytryny i brzoskwinia wódki, jeśli używasz. Plastry nektaryny rozsypać na powierzchni kremu.
Podawać od razu, udekorowane melisą lub liśćmi mięty.