Naleśniki z serem i kurczakiem
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić w domu naleśniki z serem i kurczakiem. To śniadanie ma 555 kalorii , 28 g białka i 43 g tłuszczu na porcję. Za 1,22 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 40 minut . Udaj się do sklepu i kup sól, pieprz, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 51% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Bailey's Irish Cream Crepes With Creme , Buckwheat Crepes i Crepes Suzette .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mleko i jajka.
Do mieszanki mlecznej dodać mąkę i sól i dobrze wymieszać.
Rozgrzej lekko natłuszczoną patelnię 8-calową z powłoką zapobiegającą przywieraniu; wlej 1/4 szklanki ciasta na środek patelni. Podnieś i przechyl patelnię, aby równomiernie pokryć dno. Smaż, aż wierzch będzie suchy; obróć i smaż jeszcze 15-20 sekund.
Przenieś na kratkę. Powtórz z pozostałym ciastem, smarując patelnię w razie potrzeby. Po ostygnięciu ułóż naleśniki w stosy z papierem woskowanym lub ręcznikami papierowymi.
Do nadzienia, na dużej patelni podsmaż pieczarki i cebulę na maśle, aż pieczarki będą miękkie; odstaw. W rondlu o pojemności 2 qt. wymieszaj mąkę i rozmaryn, sól, pieprz i czosnek w proszku. Dodaj majonez, aż się połączy. Gotuj na średnio-niskim ogniu przez 2-3 minuty. Stopniowo dodawaj 1-1/2 szklanki mleka. Doprowadź do wrzenia na średnio-niskim ogniu; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj 1 szklankę sera; mieszaj, aż się rozpuści.
Zdjąć z ognia, dodać kurczaka i mieszankę grzybów.
Nałóż 1/3 szklanki mieszanki z kurczaka na środek każdego naleśnika.
Zwiń i umieść stroną ze szwem do dołu w natłuszczonym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali. W małym rondelku podgrzej pozostałe mleko i ser na średnio-niskim ogniu, aż ser się rozpuści, cały czas mieszając.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 15–20 minut lub do momentu, aż ciasto będzie ciepłe.