Naleśniki Schwarzwaldzkie
Naleśniki Black Forest Crepes przygotowuje się około 55 minut od początku do końca. Ten przepis daje 10 porcji po 280 kalorii , 6 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 64 centy za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób wykonało ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup cukier, mąkę, ekstrakt waniliowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Sprawdza się jako śródziemnomorskie śniadanie. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 36% , to danie jest raczej kiepskie. Ciasto Black Forest dla przyjaciół blogerów , Martini Black Forest ze zdrową czekoladą Xocai i Mini serniki Black Forest są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj maślankę, jajka i masło.
Wymieszaj mąkę, cukier i kakao do pieczenia; dodaj do mieszanki mlecznej i dobrze wymieszaj. Przykryj i schłódź w lodówce przez 1 godzinę.
Rozgrzej lekko natłuszczoną patelnię 8-calową z powłoką zapobiegającą przywieraniu; wlej 2 łyżki ciasta na środek patelni. Podnieś i przechyl patelnię, aby równomiernie pokryć dno. Smaż, aż wierzch będzie suchy; obróć i smaż jeszcze 15-20 sekund.
Przenieś na kratkę. Powtórz z pozostałym ciastem, smarując patelnię w razie potrzeby. Po ostygnięciu ułóż naleśniki w stosy z papierem woskowanym lub ręcznikami papierowymi.
Aby przygotować sos, w małym rondelku wymieszaj cukier i kakao.
Wymieszaj mleko; dodaj masło. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając.
Zdjąć z ognia, dodać wanilię i wymieszać.
Nałóż czubatą łyżkę farszu do ciasta na środek każdego naleśnika. Złóż boki naleśnika na farsz; umieść w dwóch natłuszczonych formach do pieczenia o wymiarach 13 cali x 9 cali.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 10–12 minut lub do momentu, aż ciasto będzie ciepłe.
Przełóż na talerze i polej ciepłym sosem czekoladowym.