Najprostszy filet Marsala
Najłatwiejszy filet Marsala wymaga około 30 minut od początku do końca. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 650 kalorii , 34 g białka i 46 g tłuszczu każda. Za 7,07 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako drogi napój. Jeśli masz pod ręką grzyby, zieloną cebulę, steki z filetu mignon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis polubiło 102 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i דל פחמימות,zną . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 66% , to danie jest solidne. Spróbujpikantnych, wolno pieczonych pomidorów z filetem z sardeli , filetem mignon zawijanym w boczku i filetem mignon zawijanym w boczku, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Steki doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rozpuść 2 łyżki masła na patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Smażyć filety do zrumienienia z obu stron, następnie włożyć do piekarnika i gotować do pożądanego stopnia wysmażenia, około 13 minut w przypadku średnio wysmażonych.
W międzyczasie rozpuść pozostałą łyżkę masła w rondlu na średnim ogniu. Dodaj grzyby i smaż, aż zmiękną, około 2 minut.
Wlej Marsalę i poczekaj, aż się zagotuje, a następnie dodaj ocet balsamiczny. Gotuj na wolnym ogniu, aż zredukuje się o połowę, następnie zdejmij z ognia, dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj z pokrojoną w plasterki zieloną cebulą. Polać sosem steki i podawać.