Musztardowe Placki Ziemniaczane
Musztardowe placki ziemniaczane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 243 kalorie, 6G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz Panko bułkę tartą, pietruszkę, parmezan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Placki ziemniaczane z łososiem w sosie tatarskim musztardowym, Garlicky puree ziemniaczane z malinami imbir musztarda Chutney, oraz Ciasto ziemniaczano-Rutabaga z cebulą (Neeps and Tattie Cakes) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Dodać ziemniaki do rondla i przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Ziemniaki odsączyć w durszlaku i pozostawić do ostygnięcia.
Przenieść do dużej miski i zacieru z masher ziemniaków, aż będzie gładka.
Dodać parmezan, śmietanę, musztardę, zieloną cebulę i jajko.
Wymieszać do momentu włączenia.
Połączyć panko i suszoną natkę pietruszki w naczyniu żaroodpornym i posypać solą i pieprzem. Uformuj ziemniaki w 8 ciastek, o szerokości około 5 cali i grubości 3/4 cala. Drążcie ciasta przez panko.
Dodaj olej rzepakowy do patelni o wysokiej jednostronnej na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać pierwszą partię ciast i gotować, aż chrupiące, o 3 protokół na stronę.
Wyjąć z oleju na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz. Powtórz z drugą porcją. Trzymać w piekarniku przed podaniem.