Mostek wołowy w stylu teksańskim
Mostek wołowy w stylu teksańskim wymaga około 6 godzin i 55 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 444 kalorie, 48 g białka i 19 g tłuszczu każda. Za 3,19 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup płynny dym, pieprz, keczup i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Będzie hitem na Twojej imprezie Chanukowej. Niewiele osób przepadało za tym żydowskim daniem. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 61%. Podobne przepisy obejmują mostek wołowy z grilla po teksasku, wędzony, nacierany przyprawami, mostek po teksasku na toście teksańskim i mostek po teksasku.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz sos Worcestershire, chili w proszku, liście laurowe, czosnek, sól selerową, pieprz i, jeśli to konieczne, płynny dym.
Przekrój mostek na pół; Dodaj do torby. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza. Schłodzić przez noc.
Przenieś wołowinę do pojemnika o pojemności 5 lub 6 qt. powolna kuchenka; dodać bulion. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6-8 godzin lub do miękkości.
Do sosu, w małym rondlu podsmaż cebulę na oleju, aż będzie miękka.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Wymieszaj pozostałe składniki; przegrzać.
Wyjmij mostek z wolnowaru; wyrzucić liście laurowe.
Umieść 1 szklankę soków kuchennych w miarce; odtłuszczać tłuszcz.
Dodać do sosu barbecue. Wylej pozostałe soki.
Włóż mostek z powrotem do wolnowaru; polać mieszanką sosów. Przykryj i gotuj na dużym ogniu przez 30 minut, aby smaki się połączyły. Pokrój wołowinę w poprzek włókien; podawać z sosem.
Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel
Shiraz, Tempranillo i Zinfandel to świetny wybór na mostek wołowy. Wszystkie te czerwone wina radzą sobie z mięsistym, wędzonym smakiem mostka. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, warto poszukać koszernego czerwonego wina. Moet & Chandon White Star () z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Moet & Chandon Biała Gwiazda ()]()
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
White Star to delikatniejszy szampan. Jest dobrze zbalansowane i harmonijne, z subtelnymi aromatami ciepłych tostów i piernika. Finisz utrzymuje się z nutą miodu.