Monica ' s He-Man Chili
Chili Moniki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 19g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 85 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Mieszanka boczku, pomidorów, mielonej wołowiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka Monika, Raczek Monika, oraz Moniki Bhide ' s Chile Pea Puffs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni na średnim ogniu, gotować boczek, aż równomiernie brązowy i chrupiące. Rezerwy soki na patelni, i odstawić boczek. Kiełbasę ugotować w sokach z boczku. Odstawić. Gotować mieloną wołowinę na patelni, aż równomiernie brązowy. Odstawić.
Podsmażyć cebulę i zielony pieprz w sokach na patelni do miękkości.
W dużym garnku na średnim ogniu, wymieszać boczek, kiełbasa, wołowina, cebula, zielony pieprz, i pieprz jalapeno.
Wlać wino i pomidory i doprawić chili w proszku. Gotować 20 minut, często mieszając.
Wymieszać w fasoli, i nadal gotować i mieszać 25 protokół.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Można spróbować jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada