Mięsisty Gulasz
Przepis mięsisty gulasz można zrobić w około 55 minut. Ten przepis służy 4. Za 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 905 kalorii, 47g białka, oraz 56g tłuszczu na porcję. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Mieszanka steku z kostki wołowej, bulionu wołowego, ciasta francuskiego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do Jesień. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 79%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Muskularny Gulasz Z Czarnej Fasoli, Mięsiste Burrito, oraz Beefy Calzones.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Posyp wołowinę solą i pieprzem. Wrzuć wołowinę z mąką do dużej miski, aby pokryć.
Rozgrzej olej w ciężkiej dużej zapiekance lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj 1/3 wołowiny do gorącego oleju i smaż, aż się zrumieni ze wszystkich stron, około 5 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś wołowinę do czystej miski. Powtórz z pozostałą wołowiną w 2 kolejnych partiach.
Dodaj bulion wołowy i gotuj na wolnym ogniu, skrobając drewnianą łyżką, aby poluzować zarumienione kawałki na dnie. Zwróć całą wołowinę i wszelkie nagromadzone soki do garnka.
Dodaj zupę i gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia, aż płyn lekko zgęstnieje, a wołowina zmięknie, około 15 minut. Podziel gulasz równo między 4 kubki odporne na piekarnik.
Na posypanej mąką powierzchni pokrój ciasto francuskie na 4 (4-calowe) rundy. Zwilż brzegi kubków wodą. Delikatnie przyklej ciasto francuskie do każdego kubka.
Przełóż na blachę do pieczenia i piecz na złoty kolor, około 12 minut.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Gulasz działa naprawdę dobrze z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Newton Single Vineyard Spring Mountain Cabernet Sauvignon. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 215 dolarów za butelkę.
Newton Single Vineyard Spring Mountain Cabernet Sauvignon
Dziki i złożony z aromatycznymi suszonymi ziołami, mokrym łupkiem, morwą, fiołkami, boysenberry i asfaltem. Podniebienie jest ćwiczeniem o powściągliwej sile i złożoności. Żywe atramentowe owoce czarnej porzeczki, mokki i tytoniu dostarczają miąższu. Znakiem rozpoznawczym jest bogato teksturowane, umami jak niesamowicie długie i intensywne noszenie zrównoważone drobnymi żwirowymi taninami.