Miska z makaronem ryżowym i krewetkami z grilla
Jeśli masz około 35 minut do spędzenia w kuchni, miska z makaronem ryżowym i krewetkami z grilla może być doskonałym przepisem bez nabiału i pescatarian do wypróbowania. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 673 kalorie, 14 g białka i 22 g tłuszczu każda. Za 3,45 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 11 fanów. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się na Czwarty Lipiec. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką makaron ryżowy, sos rybny, sok z limonki i kilka innych składników, możesz go zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 53%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to miska z grillowanym wietnamskim makaronem z krewetkami, miska z makaronem ryżowym na patelni z krewetkami i warzywami oraz wietnamska miska z makaronem ryżowym z solą i pieprzem i krewetkami (Bun Tom Xao).
Instrukcje
Rozgrzej grill na wysoką temperaturę.
Połącz czosnek, 1/4 szklanki mięty, kolendrę, sos rybny, miód, sok z limonki i biały pieprz w robocie kuchennym lub blenderze. Puree aż będzie gładkie.
Zagotuj duży garnek wody. Gotuj makaron i kapustę przez dwie minuty lub do momentu, aż będą gotowe.
W międzyczasie posmaruj krewetki oliwą z oliwek i grilluj na dużym ogniu na złoty kolor, raz obracając.
Posiekaj pozostałą 1/4 szklanki mięty.
Podawaj makaron i kapustę w misce, polane sosem i krewetkami i udekorowane miętą.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki doskonale komponują się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Beyond Sauvignon Blanc. Oceniającym podoba się, z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
![Poza Sauvignon Blanc]()
Poza Sauvignon Blanc
Ten nadmorski region Sauvignon Blanc jest rześki i czysty. Zawiera świeże owoce tropikalne i rześkie, ale dojrzałe cechy przypominające jabłko z odrobiną trawiastych nut. Mocna struktura i dobra kwasowość, z pikantnym, utrzymującym się finiszem.