Mikrofalówka Mochi

Mikrofalówka Mochi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu japońskich przepisów, więc spróbuj mikrofalówki Mochi. Ten przepis służy 25 i kosztuje 2 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 19 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 520 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Mieszanka cukru, destylowanego octu, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Spróbuj Mikrofalówka Besan Ladoo-Indyjska Mikrofalówka Sweet s-Easy Diwali Sweets, Sakura Mochi, oraz Daifuku Mochi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce, wymieszać mochiko, 1 szklanka cukru, i wody, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
2
Wymieszać w 2 krople octu, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
3
Wlać do naczynia bezpiecznego w kuchence mikrofalowej i luźno przykryć plastikiem. Kuchenka mikrofalowa przez 8 do 10 minut na wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
4
Usuń i pozostaw do ostygnięcia, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
5
W małej misce, połączyć skrobię ziemniaczaną, 1/4 szklanki cukru, i sól. Obróć mochi na plastik i pokrój na kawałki za pomocą plastikowego lub drewnianego noża. Metalowe noże mają tendencję do przyklejania się za dużo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
6
Rozwałkuj kawałki w mieszaninie skrobi ziemniaczanej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
RolkaRolka

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Quintan Essentia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 35 dolarów za butelkę.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia0
Magazyn