Miękka Polenta z pieczarkami
Miękka Polenta z dzikim grzybem Sauté jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz liście laurowe, ser Pecorino romano, bulion drobiowy o mniejszej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Fontal Polenta z pieczarkami Sauté, Serowa Polenta z pieczarkami Sauté, oraz Sauté Z Dzikimi Grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj Por na patelnię; gotować 2 minuty lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Dodać grzyby; gotować 7 minut lub aż wilgoć odparuje, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać natkę pietruszki, sherry, szałwii, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu; gotować 1 minutę.
Połącz 2 szklanki wody, liście laurowe i bulion w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo dodawać polentę do patelni, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż gruby, często mieszając trzepaczką.
Usunąć z ognia; wyrzucić liście laurowe. Wymieszaj pozostałą 1/8 łyżeczki soli, pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu i rozdrobniony ser. Łyżka 2/3 szklanki polenta na każdym z 6 talerzy; top każdej porcji z 1/2 szklanki mieszanki grzybowej i 1 łyżeczka ogolonego sera.