Meksykańska Kanapka Warstwowa
Przepis meksykańska kanapka warstwowa może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis służy 6. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś tortille z mąki, liście sałaty, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Warstwowy Dip Meksykański, Warstwowy Dip Meksykański, oraz warstwowy meksykański dip hummus dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1 tortillę na półmisku. Wierzch z sałatą, połową indyka i kolejną tortillą.
Rezerwa 1 łyżka guacamole; Pozostałe guacamole rozłożyć równomiernie na drugiej tortilli.
Posypać połową sera, oliwkami, papryką i zieloną cebulą.
Wierzch z trzecią tortillą i pozostałym indykiem; posypać kolendrą. Wierzch z pozostałą tortillą.
Śmietanę równomiernie rozprowadzić na kanapce.
Posypać pozostałym serem, oliwkami, papryką i zieloną cebulą. Top z reserved guacamole.
Podawać natychmiast, lub przykryć i przechowywać w lodówce do 3 godzin. Aby służyć, pokroić na 6 klinów.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Cuvaison Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."