Medaliony wieprzowe z grilla z makaronem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanych Medalionów wieprzowych z Pastanem. Ten przepis zawiera 4 porcje z 3366 kalorii, 499g białka, oraz 128G tłuszczu każdy. Za 26,07 zł za porcję, ten przepis okładki 65% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Czwartego Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, miód, kotlety z schabu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 30 minut. Z łyżką wynik 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Medaliony wieprzowe z grilla i warzywa, Grillowane Meksykańskie Medaliony Wieprzowe, oraz Medaliony Wieprzowe Owinięte Boczkiem Z Grilla.
Instrukcje
Aby zrobić marynatę: w blenderze lub robocie kuchennym połącz paprykę bananową, musztardę i miód. Zmiksuj na gładką masę i odłóż 3 łyżki stołowe na sos do makaronu.
Wlej pozostałą marynatę do zamykanej plastikowej torby. Dopraw wieprzowinę solą i pieprzem i dodaj do torebki. Uszczelnij i równomiernie rozprowadź marynatę na wieprzowinie. Marynować w temperaturze pokojowej do 2 godzin lub w lodówce, jeśli dłużej.
Wyjmij wieprzowinę z lodówki 30 minut przed gotowaniem, aby wieprzowina osiągnęła temperaturę pokojową.
Rozgrzej przyprawioną żeliwną patelnię grillową na średnim ogniu.
Zagotuj duży garnek dobrze osolonej wody na makaron.
Usuń medaliony wieprzowe z marynaty i delikatnie potrząśnij, aby usunąć nadmiar marynaty.
Umieść na patelni grillowej.
Gotuj 4 minuty z każdej strony lub do ugotowania.
Wyjmij z patelni i luźno namiotuj folią aluminiową, podczas gdy mięso odpoczywa.
W międzyczasie gotuj makaron w osolonej wrzącej wodzie do al dente, około 12 minut. Na średniej patelni do smażenia na średnim ogniu rozgrzej olej. Kiedy zacznie wirować, dodaj cebulę. Dopraw cebulę solą i pieprzem i potnij do miękkości.
Dodaj czosnek i gotuj jeszcze minutę.
Dodaj zarezerwowaną marynatę i wymieszaj. Po połączeniu dodaj gęstą śmietanę i mieszaj, aż lekko się zmniejszy i zgęstnieje, około 8 minut.
Dodaj starty parmezan i pietruszkę.
Odcedź makaron i dodaj do sosu, dobrze pokrywając.
Podawać razem z wieprzowiną.
Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese
Medaliony wieprzowe można łączyć z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Raptor Ridge Estate Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
Raptor Ridge Estate Pinot Noir
To wino, które nie jest nieśmiałe ani nieśmiałe. Nos jest wychodzący z dojrzałymi owocami wiśni, słodkim granatem i śliwką, z delikatnymi nutami goździkowego cygara i piżma. Bujne podniebienie jest bujne z czerwoną wiśnią, włoską śliwką i Marionberries. Zwróć uwagę na przyjemne kwiatowe właściwości lawendy i brązowe przyprawy, takie jak gałka muszkatołowa, pieprz i kasztan. Ze zdumiewającą kwasowością i wypolerowanymi taninami to wino będzie dobrze pić do 2017 roku. Ciesz się risotto z dzikimi grzybami.