Marzycielski kremowy placek z masłem orzechowym
Przepis Dreamy Creamy Peanut Butter Pie można przygotować w około 40 minut . Jedna porcja zawiera 779 kalorii , 15 g białka i 51 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 1,23 dolara za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mleka skondensowanego, śmietanki kremówki, czekoladowych wiórków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się dobrze jako niedrogi deser. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 36% , co jest raczej złym wynikiem. Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również 7-Up Cake...A Dreamy Vintage Cake Made Skinny , Dreamy Chai Rice Pudding i No-Bake Chocolate Peanut Butter Pie .
Instrukcje
Wymieszaj pokruszone ciasteczka z masłem i przyłóż masę do dna i boków nieposmarowanej formy do ciasta o średnicy 23 cm (9 cali).
Piec w temperaturze 350° przez 6-8 minut lub do momentu, aż skórka lekko się zrumieni. Ostudzić na kratce.
W małej misce ubij mleko i mieszankę budyniową przez 2 minuty (mieszanka będzie gęsta). W dużej misce ubij masło orzechowe, serek śmietankowy i mleko skondensowane, aż do uzyskania gładkiej konsystencji; wmieszaj budyń. Odstaw.
Delikatnie rozprowadź polewę lodową na spodzie. W dużej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier; ubijaj, aż powstanie sztywna piana. Wymieszaj 1-1/2 szklanki z mieszanką budyniową; wlej do skorupy.
Rozłóż pozostałą bitą śmietanę na wierzchu; udekoruj czekoladowymi lokami. Schłodź do momentu podania.