Mahi Mahi pieczony w stylu azjatyckim

Mahi Mahi pieczony w stylu azjatyckim
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na azjatyckie jedzenie. Spróbuj zrobić w domu pieczonego mahi mahi w stylu azjatyckim. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 311 kalorii , 35 g białka i 14 g tłuszczu . Za 6,85 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i jest przygotowywane w około 1 godzinę i 50 minut . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka limonki, papryki, sosu rybnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, Whole 30 i peskatariańską . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ocenę Super Spoonacular wynoszącą 81% . Mahi-Mahi z sosem cytrynowo-kaparowym , klopsiki w stylu azjatyckim i sałatka z marchewki i ogórka (w stylu azjatyckim) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Sprzęt specjalny: 4 (8 x 10 cali) kawałki papieru pergaminowego 4 (12 cali) kawałki sznurka kuchennego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Kawałków Do Pieczenia Toffi (takich Jak SKOR®)1 Szklanka Kawałków Do Pieczenia Toffi (takich Jak SKOR®)
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2
W żaroodpornym naczyniu (o wymiarach 11 x 8 cali) wymieszaj mleko kokosowe, bulion, sos rybny, sok z limonki, imbir, serrano, czosnek, kolendrę i tajską bazylię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki Kurczaka Z Rożna, Kupionego W Sklepie (około 2 Małych Piersi Z Kurczaka)2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki Kurczaka Z Rożna, Kupionego W Sklepie (około 2 Małych Piersi Z Kurczaka)
Szczypta Soli Do Smaku.Szczypta Soli Do Smaku.
Różne Grzyby Leśne Lub Dowolne, Które Lubisz, Bez Nóżek I Pokrojone W PlasterkiRóżne Grzyby Leśne Lub Dowolne, Które Lubisz, Bez Nóżek I Pokrojone W Plasterki
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Dodaj rybę, obtocz ją w panierce, przykryj i odstaw do lodówki na 30 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4
Rozgrzej piekarnik do temperatury 325 stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Mąki Do Panierowania1/2 Szklanki Mąki Do Panierowania
5
Wyjmij rybę z marynaty i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
6
Dodaj warzywa do małego naczynia żaroodpornego i zalej marynatą. Przykryj szczelnie folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Penne Lub Farfalle1 Funt Penne Lub Farfalle
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Pestek Dyni, Uprażonych2 łyżki Pestek Dyni, Uprażonych
1/2 Szklanki Mąki Do Panierowania1/2 Szklanki Mąki Do Panierowania
7
Gdy warzywa będą już ugotowane, odcedź marynatę/płyn do gotowania do małego rondla i postaw na średnio-niskim ogniu, aby się zredukował.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Penne Lub Farfalle1 Funt Penne Lub Farfalle
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Młode Ziemniaki Lub Młode Ziemniaki Yukon GoldMłode Ziemniaki Lub Młode Ziemniaki Yukon Gold
8
Osusz rybę i odcedź tyle płynu z warzyw, aby ich nie uszkodzić. Na środku kawałka pergaminu umieść 1/4 warzyw, przykryj 1 porcją ryby i 1 plasterkiem świeżej limonki i złóż pergamin wokół ryby i warzyw jak paczkę. Zabezpiecz sznurkiem kuchennym i umieść na blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Penne Lub Farfalle1 Funt Penne Lub Farfalle
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Karton Sosu żurawinowo-pomarańczowegoKarton Sosu żurawinowo-pomarańczowego
9
Piec przez 15–20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Mąki Do Panierowania1/2 Szklanki Mąki Do Panierowania
10
Przenieś paczuszki na talerze, otwórz je i udekoruj świeżą kolendrą oraz cząstką limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn