Loukoumades

Loukoumades
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc wypróbuj Loukoumades. Ten przepis serwuje 25 i kosztuje 20 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 3G tłuszczu i w sumie 136 kalorii. 360 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś aktywne drożdże, mielony cynamon, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Chanuka. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 25%, to danie nie jest takie niesamowite. Spróbuj Loukoumades z sosem miodowo-pomarańczowym, oraz Loukoumades (Greckie Pierogi Miodowe) dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W małej misce posyp drożdże ciepłą wodą. Woda nie powinna przekraczać 100 stopni F (40 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Odstaw na 5 minut, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę. W dużej misce wymieszaj ciepłe mleko, cukier i sól i wymieszaj do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Wlej mieszaninę drożdży do mieszanki mlecznej i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
4
Ubij masło, jajka i mąkę, aż masa utworzy gładkie, miękkie ciasto. Przykryj miskę i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi się luzem, około 30 minut. Dobrze wymieszaj ciasto,przykryj i odstaw na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Wymieszaj miód i 1/2 szklanki wody w rondlu i zagotuj na średnim ogniu. Wyłącz ogień i pozwól syropowi miodowemu ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Rozgrzej olej we frytownicy lub dużym rondlu do 350 stopni F (175 stopni C). Olej powinien mieć głębokość około 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Umieść duży stół lub łyżkę do zupy w szklance wody w pobliżu ciasta. Nabierz około 2 łyżki ciasta na zaciągnięcie mokrą łyżką, wrzuć je do mokrej dłoni i zwiń z powrotem w łyżkę, aby uzyskać okrągły kształt. Nie przesadzaj z puszystym, miękkim ciastem. Wrzuć kulki ciasta do gorącego oleju partiami, zwilżając łyżkę za każdym razem, gdy robisz kulkę ciasta. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor na dnie i przewrócić, aby ugotować drugą stronę, 2 do 3 minut na partię. Delikatnie odłóż loukoumades na bok, aby odsączyć na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
RolkaRolka
ZupaZupa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Loukoumades ułożyć na blasze do pieczenia, skropić syropem miodowym i posypać cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
MiódMiód
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Podawaj na ciepło.

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 65 dolarów za butelkę.
Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru
Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru
Wino jest jasne lub blade z nutami zieleni typowymi dla Chardonnay. Mus jest w porządku i regularny z ładną wstążką mocnych bąbelków. Pierwszy nos jest zarówno kwiecisty, jak i owocowy, potem pojawiają się nuty świeżych orzechów i świeżego chleba. W wykończeniu znajdują się cytrusy, które dają piękne wrażenie gładkości i świeżości. Atak jest szczery, związany z delikatnością i okrągłością. W pierwszym wrażeniu dominują świeże białe owoce (cytryna i gruszka) oraz kwiaty (akacja), a następnie kremowe nuty. Wreszcie jest trwały na cytrusach (kandyzowany grejpfrut, mandarynka i cytryna) i mineralności, wnosząc świeżość i elegancję do wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia0
Magazyn