Lola Burger

Lola Burger
Burger Lola może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 6,21 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 64G białka, 44g tłuszczu i w sumie 1007 kalorii. Jeśli masz pod ręką cukier, babeczki, mieloną wołowinę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 220 osób próbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wielu osobom bardzo spodobało się to danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 97%. Podobne przepisy to Lola Burger, Babeczki dla Loli, oraz Horchata Loli.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
* Uwaga kucharza: ulubioną mieszanką mięs Michaela do tego burgera jest chuck, polędwica i mostek
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek PorterhouseStek Porterhouse
3
Rozpal średnio gorący ogień w grillu lub rozgrzej patelnię grillową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PiecPiec
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Ugotuj boczek na patelni do smażenia na średnim ogniu, obracając raz, aż będzie chrupiący, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wyjmij boczek na ręczniki papierowe, aby odsączyć. Zarezerwuj tłuszcz bekonowy na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
6
Uformuj mieloną wołowinę w 4 placki, każdy o średnicy około 3 1/2 cala. Dopraw placki solą i popękanym czarnym pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
Mielona WołowinaMielona Wołowina
SólSól
7
Połóż hamburgery na grillu lub na patelni grillowej i gotuj przez 3 minuty. Odwróć i posyp każdy burger plasterkiem sera. Grilluj przez 3 minuty dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Wyjmij je na talerz.
9
Dodaj angielskie babeczki do grilla lub patelni grillowej i opiekaj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muffin AngielskiMuffin Angielski
Chleb KanapkowyChleb Kanapkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Ugotuj jajka słoneczną stroną do góry w tłuszczu z bekonu, podczas gdy hamburgery odpoczywają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
JajkoJajko
11
Zbuduj hamburgery, umieszczając je między połówkami muffinek wraz z plastrami marynaty, czerwoną cebulą, boczkiem, jajkiem i pikantnym keczupem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
Ogórki KiszoneOgórki Kiszone
BoczekBoczek
JajkoJajko
12
Zapakuj cebulę w 2 (1-litrowe) słoiki i zalej wystarczającą ilością wody, aby znalazła się w odległości 1/2 cala od krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
13
Wlej wodę do miarki. Zwróć uwagę na objętość, wylej połowę wody i zastąp ją octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
14
Dodaj 2 łyżki cukru i 2 łyżki soli na każde 3 szklanki płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SólSól
15
Wlej mieszaninę octu do niereaktywnego rondla, dodaj gorczycę, płatki czerwonej papryki, nasiona kolendry, ziarna czarnego pieprzu, czosnek i liście laurowe i zagotuj na dużym ogniu. Pozwól płynowi gotować się przez 2 minuty, a następnie zdejmij go z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Liście LauroweLiście Laurowe
OcetOcet
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Wlej gorący płyn do słoików, aby przykryć cebulę i przykręć pokrywki. Przechowywać w lodówce do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
17
W niereaktywnym 2-litrowym rondlu na średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
18
Dodaj cebulę, czosnek i dużą szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
SólSól
19
Smaż do zeszklenia, około 2 minut.
20
Dodaj chili Fresno, ancho chile i płatki czerwonej papryki. Gotuj przez 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
Papryka ChiliPapryka Chili
21
Dodaj brązowy cukier, kminek, cynamon, koncentrat pomidorowy i ocet i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Dodaj 3 szklanki wody, delikatnie gotuj na wolnym ogniu i gotuj na małym ogniu przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CynamonCynamon
OcetOcet
KminekKminek
WodaWoda
22
Zdejmij keczup z ognia i ostudź przez 15 minut. Wyrzuć laskę cynamonu. Zmiksuj mieszaninę w blenderze i przecedź przez sito, dociskając wszelkie ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
23
Ostudzić i wlać do pojemnika do przechowywania. Przykryj pojemnik i wstaw do lodówki do 1 miesiąca.

Składniki

1ancho chile, sadzone i mieloneancho chile, sadzone i mielone8plastryna 8 gorących ciasteczek, podzielonychna 8 gorących ciasteczek, podzielonych23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła2(zima)pieprz czarnypieprz czarny4plastryCheddar cienkie plastryCheddar cienkie plastry5Fresno chiles, sadzone i mieloneFresno chiles, sadzone i mielone2(zima)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)2(zima)nasiona kolendrynasiona kolendry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki2(zima)(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)1ogórek koperkowy, cienko pokrojonyogórek koperkowy, cienko pokrojony4largesjajajaja4Muffinki angielskie, splitMuffinki angielskie, split3ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane4ząbki czosnkuząbki czosnku4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i popękany czarny pieprzSól koszerna i popękany czarny pieprz680(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)mielona wołowina, 75% chudegomielona wołowina, 75% chudego21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.do przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów907(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)czerwona cebula, pokrojona w plasterkiczerwona cebula, pokrojona w plasterki01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCukierCukier170(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOcet winny białyOcet winny biały1małecebula żółta, mielonacebula żółta, mielona

Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel

Merlot, Malbec i Zinfandel to moje najlepsze typy na burgera. Merlot doskonale sprawdzi się w klasycznym burgerze ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Winiarnia O S Elephant Mountain Merlot z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
O S Winery Elephant Mountain Merlot
O S Winery Elephant Mountain Merlot
skóra, kwiatowy, owocowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn