Lody kokosowe w batoniku bezmlecznym
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, wegetariańskich lacto ovo i przyjaznych dla FODMAP do swojej skrzynki z przepisami, Dairy-Free Coconut Candy Bar Ice Cream może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest na 10 osób i kosztuje 84 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 452 kalorie , 3 g białka i 32 g tłuszczu . Jest dostarczany przez Allrecipes. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest idealny na lato . Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 12 godzin i 10 minut . Mieszanka mleka kokosowego, kokosa, tabliczek czekolady i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje wynik Spoonacular wynoszący 27% , co nie jest tak doskonałym wynikiem. Wypróbuj podobne przepisy : Bezglutenowe, bezmleczne, czekoladowe makaroniki kokosowe , bezglutenowe ciasto czekoladowe z bananem i lukrem z masła orzechowego oraz bezglutenowa, bezmleczna, bezglutenowa, bezcukrowa chińska sałatka z kurczakiem .
Instrukcje
Ubij śmietankę kokosową, mleko kokosowe i wiórki kokosowe w misce. Przykryj i schłódź w lodówce przez 8 godzin lub dłużej.
Wlej schłodzoną mieszankę do maszyny do lodów i zamroź zgodnie z instrukcją producenta, aż do uzyskania konsystencji „miękkiej”.
Rozpuść czekoladę w szklanej lub ceramicznej misce nadającej się do mikrofalówki w odstępach 30-sekundowych, mieszając po każdym rozpuszczeniu, przez 1 do 3 minut (w zależności od mikrofalówki). Powoli wlej czekoladę do lodów, które urządzenie ubija.
Przenieś lody do plastikowego pojemnika z pokrywką o pojemności jednego lub dwóch litrów; przykryj powierzchnię folią i zamknij. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, lody powinny dojrzewać w zamrażarce przez co najmniej 2 godziny lub przez całą noc.