Lemon Curd

Lemon Curd
Lemon Curd może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, skórka cytrynowa, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Deser cytrynowy z twarogiem cytrynowym i kandyzowaną skórką cytrynową, Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry, oraz Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj cukier, posiekane masło, startą skórkę cytryny i sok w dużym rondlu na średnim ogniu i gotuj, ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści i masło rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MasłoMasło
SokSok
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubijaj stopniowo około jednej czwartej gorącej mieszaniny cukru do jaj; dodaj mieszaninę jaj do pozostałej gorącej mieszaniny cukru, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 15 minut lub aż mieszanina zgęstnieje i pokryje łyżkę.
4
Zdjąć z ognia; ostudzić. Przykryć i schłodzić do 2 tygodni.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn