Lekkie Jajka Po Benedyktyńsku

Lekkie Jajka Po Benedyktyńsku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie, więc wypróbuj lekkie jajka po benedyktyńsku. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 16G białka, oraz 10g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Za 99 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przynosi ci smak domu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś babeczki, mieloną musztardę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Jajka Benedykta Światło, Lekkie jajka po benedyktyńsku dla, oraz Jajka Po Benedyktyńsku.

Instrukcje

1
Na dużej patelni nieprzywierającej pokrytej sprayem do gotowania brązowy boczek po obu stronach; wyjmij i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Miejsce 2-3 w. wody na dużej patelni z wysokimi bokami. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i delikatnie gotować na wolnym ogniu. Rozbij zimne jajka pojedynczo na filiżankę lub spodek z kremem; trzymając filiżankę blisko powierzchni wody, wsuń każde jajko do wody. Gotuj bez przykrycia, aż białka całkowicie się zestali, a żółtka zaczną gęstnieć, ale nie będą twarde, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Tymczasem w małym rondelku połącz mąkę, sól, musztardę i cayenne. Stopniowo mieszaj mleko i mleko odparowane, aż będzie gładkie. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko OdparowaneMleko Odparowane
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
MusztardaMusztarda
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia.
5
Wymieszaj niewielką ilość sosu z żółtkiem jaja; wróć wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadź do delikatnego wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zdjąć z ognia; dodać posypkę o smaku masła i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PosypkiPosypki
MasłoMasło
7
Łyżką cedzakową wyjmij każde jajko z wody. Każdą połowę muffinki posyp plasterkiem boczku, jajkiem i 2 łyżkami sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
SOSSOS
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
8
Podawaj natychmiast.

Polecane wino: Chardonnay, Cava

Jajka po benedyktyńsku w menu? Spróbuj połączyć się z Chardonnay i Cava. Wino musujące-z naszym bez soku pomarańczowego-to oczywisty wybór na jajka. Z maślanym sosem holenderskim możesz jednak zdecydować się na pełniejsze białe wino, takie jak chardonnay. Możesz spróbować Chardonnay wyboru podpisu Pedroncelli. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Wybór Podpisu Pedroncelli Chardonnay
Wybór Podpisu Pedroncelli Chardonnay
Bogate nuty cytryny, gruszki i miodu w bukiecie prowadzą do świeżych smaków jabłka, cytryny meyer i mango. Mieszanka dwóch partii Chardonnay dodaje zarówno walorów owocowych, jak i złożoności tostowanego dębu. Podkreślone jasną kwasowością wino kończy się chrupiącym, długim, trwałym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn