Kurczak pod patelnią
Kurczak pod patelnią to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.26 za porcję. Jedna porcja zawiera 484 kalorie, 31g białka, oraz 38 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, płaskie liście pietruszki, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Patelnia z kurczakiem Cajun z makaronem-podejście do podstawowej patelni z kurczaka, Patelnia z kurczakiem słodko-kwaśnym-Podstawowa odmiana patelni z kurczaka, oraz Patelnia z kurczaka śródziemnomorskiego-odmiana podstawowej patelni z kurczaka.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać i osuszyć.
Umieść kurczaka, od strony piersi w dół, na desce do krojenia.
Pokrój kurczaka, używając nożyc kuchennych, wzdłuż obu stron szkieletu, oddzielając kręgosłup od kurczaka; Odrzuć kręgosłup. Otwórz kurczaka jak książkę. Obróć kurczaka, pierś do góry i mocno dociśnij do mostka piętą dłoni, aż pęknie kość. Włóż końcówki skrzydeł pod.
Umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia lub patelni.
Czosnek Pulse i następnie 8 składników w robocie kuchennym, aż mieszanina utworzy gęstą pastę. Rezerwa połowa pasty. Pozostałą połowę pasty natrzeć po obu stronach kurczaka. Przykryć kurczaka folią i schłodzić 1 godzinę.
Podgrzej jedną stronę grilla do 300 do 350 (średnio) ciepła; pozostaw drugą stronę nieoświetloną.
Umieść kurczaka, pierś od strony dołu, nad oświetloną stroną grilla; wierzch z kawałkiem folii aluminiowej.
Umieść żeliwną patelnię na foliowanym kurczaku, aby spłaszczyć. Grill, przykryty pokrywą grilla, 10 do 15 minut lub do momentu rumiania kurczaka.
Wyjąć patelnię i folię. Obróć kurczaka i przełożyć na nieoświetloną stronę grilla. Grill, przykryty pokrywą grilla, 45 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsa w najgrubszą część piersi 16
Wyjmij kurczaka z grilla i odstaw 5 minut.