Kurczak pieczony ziołami i warzywami
Ziołowy Pieczony kurczak i warzywa to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.67 za porcję. Jedna porcja zawiera 564 kalorie, 32G białka, oraz 31 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i zbierz sól, fasolę, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak pieczony ziołami i warzywami, Cytrynowo-ziołowy Pieczony kurczak i warzywa, oraz Kurczak pieczony ziołami i warzywami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. w małej misce wymieszaj olej, tymianek, majeranek, sól i pieprz. Zetrzeć 1 łyżeczkę skórki z cytryny; skórkę wymieszać z mieszaniną oleju.
Cytrynę pokroić na ćwiartki; umieścić w jamie kurczaka.
Fold skrzydełka w poprzek tyłu kurczaka tak wskazówki dotykają. Szaszłyk lub wiązać nogi razem. Na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia lub patelni 13x9 cali wyposażonej w stojak, umieść kurczaka, pierś do góry.
Posmaruj trochę mieszanki oleju na kurczaku. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości.
Pieczenie odkryte 45 minut. Ułóż ziemniaki, marchewkę i zieloną fasolkę wokół kurczaka; szczotkuj pozostałą mieszaninę oleju na kurczaku i warzywach. Piecz 30 do 45 minut dłużej lub aż termometr wskaże co najmniej 74°, nogi poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu, a warzywa są delikatne. Przykryć luźno folią; odstawić na 15 do 20 minut, aby ułatwić rzeźbienie.
Usunąć cytrynę i wyrzucić.
Kładziemy kurczaka na półmisku; układamy warzywa wokół kurczaka.
Podawać z kapiącą patelnią.