Kurczak pieczony po włosku i pastina
Kurczak pieczony po włosku i pastinan to przepis śródziemnomorski dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 310 kalorii , 16 g białka i 19 g tłuszczu . Za 1,33 dolara za porcję przepis ten pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka natki pietruszki, oliwy z oliwek, pomidorów w puszce i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i przygotowuje się go w około 55 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. 111 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 69% , to danie jest dobre. Wypróbuj Italian Style Baked Chicken Thighs , Baked Ziti with Ricotta and Italian Sausage i Baked Italian Nachos , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Zagotuj w średnim garnku osoloną wodę na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotuj, aż będzie prawie miękki, od czasu do czasu mieszając, około 5 minut.
Odcedź makaron do dużej miski.
W międzyczasie rozgrzej oliwę z oliwek na średniej wielkości patelni i smaż na średnim ogniu.
Dodaj kurczaka i smaż przez 3 minuty.
Dodaj cebulę i czosnek, wymieszaj i smaż, aż cebula zmięknie, a kurczak będzie ugotowany, około 5 minut.
Przełóż mieszankę z kurczaka do miski z ugotowanym makaronem.
Dodaj pomidory z puszki, ser mozzarella, pietruszkę, sól i pieprz. Wymieszaj, aby połączyć.
Umieść mieszankę w wysmarowanej masłem formie do pieczenia o wymiarach 8 na 8 na 2 cale. W małej misce wymieszaj bułkę tartą i parmezan.
Posyp wierzch mieszanki makaronowej. Posyp wierzch małymi kawałkami masła.
Piec, aż wierzch stanie się złotobrązowy, około 30 minut.