Kurczak Paprikash II
Kurczak Paprikash II może być tylko Europy Wschodniej przepis, którego szukasz. To danie główne ma 490 kalorii, 25g białka, oraz 35g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,76 USD za porcję. 80 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką tłuszcz z bekonu, paprykę, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 67%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak Paprikash, Kurczak Paprikash, oraz Kurczak Paprikash.
Instrukcje
Rozgrzej tłuszcz bekonowy na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek, sól, płatki czerwonej papryki i paprykę. Wymieszaj i smaż, aż cebula będzie przezroczysta.
Dodaj kawałki kurczaka i zalej wszystko wodą. Gotuj na średnim ogniu przez 1 godzinę, w razie potrzeby dodając więcej wody.
Dodaj pomidory, rezerwując płyn. Wymieszaj płyn do średniej miski z mąką i kwaśną śmietaną; mieszaj, aż dobrze się zmieszasz, a następnie powoli dodawaj mieszankę do kurczaka, ciągle mieszając. Gotuj, aż mieszanina będzie gęsta.