Kurczak i soczewica z rozmarynem

Kurczak i soczewica z rozmarynem
Jeśli masz około 50 minut do spędzenia w kuchni, Kurczak i soczewica z rozmarynem może być wspaniałym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Za 2,45 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 371 kalorii , 36 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis podoba się 11 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką marchewki, czosnek, wino i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 91% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Pyszna kremowa zupa z soczewicy i kasztanów , Soczewica imbirowa z marchewką i świeżymi ziołami i Soczewica i jabłka z dynią żołędziową .

Instrukcje

1
Dopraw kurczaka obficie solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości KęsaPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
Pojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, PosiekanePojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, Posiekane
2
Rozgrzej olej w dużej patelni na średnio wysokim ogniu; dodaj kurczaka i smaż, aż się ładnie zrumieni ze wszystkich stron, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, PosiekanePojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, Posiekane
Krewetki Gotowane, Przekrojone Wzdłuż Na PółKrewetki Gotowane, Przekrojone Wzdłuż Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
3
Wyjmij kurczaka z patelni i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, PosiekanePojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
4
Zmniejsz ogień, dodaj cebulę i gotuj, mieszając, aż stanie się przezroczysta, około 5 minut. Dodaj czosnek, marchewkę i paprykę, gotuj i mieszaj przez kolejne 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona PaprykaCienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona Papryka
Ugotowane Kawałki Kurczaka, Pokrojone W PaskiUgotowane Kawałki Kurczaka, Pokrojone W Paski
Szczypta Mielonego PieprzuSzczypta Mielonego Pieprzu
Szczypta Mielonego PieprzuSzczypta Mielonego Pieprzu
5
Wlej bulion z kurczaka do garnka i doprowadź do wrzenia, jednocześnie zdrapując drewnianą łyżką zrumienione resztki jedzenia z dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
6
Dodaj soczewicę, rozmaryn, wino i ocet. Włóż kurczaka z powrotem do patelni; gotuj na wolnym ogniu, aż piersi kurczaka nie będą już różowe przy kości, a soki będą przejrzyste, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Pojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, PosiekanePojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, Posiekane
SoczewicaSoczewica
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
7
Zdjąć z ognia, wymieszać z sosem sok z cytryny i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Podroby Z Indyka (wątroba I Szyja Bez Podrobów), KrojonePodroby Z Indyka (wątroba I Szyja Bez Podrobów), Krojone
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn