Kukurydza zapiekana
Zapiekanka kukurydziana wymaga około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Za 85 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 266 kalorii , 9 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 6 osób. Mieszanka soli i pieprzu, cukru, kukurydzy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem spoonacular wynoszącym 39% , to danie jest raczej kiepskie. Podobne przepisy obejmują: Zapiekanka ziemniaczana o zapachu tymianku , Babeczki kukurydziane ze świeżą kukurydzą i Kluski kukurydziane, szczypiorkowe i cotija w bulionie kukurydzianym z kokosem .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325°. W dużej misce wymieszaj kukurydzę, jajka, mleko, 3/4 szklanki pokruszonych krakersów, masło, cukier, cebulę, sól i pieprz.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o pojemności 1-1/2 qt.
Posyp resztą pokruszonych krakersów.
Piec bez przykrycia przez 1 godzinę lub do momentu, aż termometr wskaże 160°.