Krew Pomarańcza-Szkliwiona Pierś Indyka Z Ziemniakami Pieczonymi W Piecu

Krew Pomarańcza-Szkliwiona Pierś Indyka Z Ziemniakami Pieczonymi W Piecu
Krew pomarańcza-Glazurowana pierś indyka z ziemniakami pieczonymi w piecu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 362 kalorie, 32G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 106 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka octu balsamicznego, oliwy z oliwek, miodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona W Piecu Pierś Z Indyka, Pieczona w piecu pierś z indyka z sosem z patelni, oraz Pierś indyka Polana miodem z prażonym ananasem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji dolnej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Połącz sok z pomarańczy, skórkę, miód, czosnek, musztardę, ocet, płatki pieprzu i masło w średnim rondlu. Doprawić solą i pieprzem i zagotować na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż szkliwo zmniejszy się o połowę, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krew Sok PomarańczowyKrew Sok Pomarańczowy
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Połowę glazury przełożyć do pojemnika i odstawić do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
4
W międzyczasie umieść indyka na patelni. Doprawić solą i pieprzem oraz skropić oliwą z oliwek. Ziemniaki układamy wokół mięsa, doprawiamy solą i pieprzem i pieczemy przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
5
Wyjąć z piekarnika i podlać indyka glazurą. Kontynuuj pieczenie, fastrygowanie z dodatkową glazurą co 20 minut, aż skóra będzie złotobrązowa i natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 74° Po włożeniu do najgrubszej części piersi, 1 1/2 do 2 godzin łącznie. Jeśli skóra zaczyna się zbyt ciemna, namiot luźno z folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Po zakończeniu indyka wyjmij z piekarnika i pozostaw na 15 minut. Pokroić z kości, pokroić, ułożyć na półmisku z ziemniakami i skropić sokami z patelni. Ciepłe zastrzeżone glazury i służyć obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn