Kremowa zupa z dyni i jabłek
Kremowa zupa z dyni i jabłek to Wegetariańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 112 kalorii. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i podnieś sól, jabłko granny smith, piżmową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kremowa zupa z dyni i jabłek, Zupa mojej siostry: kremowa Curry Squash i zupa z kalafiora, oraz Kremowa Zupa Z Dyni.
Instrukcje
Połączyć rosół z kurczaka, dyni i słodkie ziemniaki w holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut lub aż squash i ziemniaki są miękkie.
Wyjmij squasha i ziemniaki z patelni za pomocą szczelinowej łyżki, zachowując bulion. Rozgnieść mieszaninę squasha do pożądanej konsystencji.
Podczas squash i gotować ziemniaki, stopić 1 łyżeczka masła w średnim nonstick patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i jabłko; gotować 20 minut lub aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Usunąć mieszankę cebuli z patelni; odstawić. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej. Roztopić pozostałe 3 łyżeczki masła na patelni.
Dodać mąkę; gotować przez 5 minut lub do złotego koloru, stale mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać 1 szklankę zarezerwowanego bulionu i gotować przez 3 minuty lub aż lekko zgęstnieje.
Dodać zagęszczonej mieszaniny bulionu, puree mieszaniny squasha, mieszanki cebuli, sól, i pieprz do pozostałych bulionu w holenderskim piecu. Gotować na średnim ogniu 5 minut, mieszając od czasu do czasu.