Kotlety wieprzowe słodko-kwaśne
Kotlety wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym to przepis bezglutenowy i bezmleczny na 6 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 233 kalorie . Za 1,42 dolara za porcję przepis ten pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i jest gotowe w około 25 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką wodę, sos sojowy, sos worcestershire i kilka innych składników, możesz go zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 76% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Kotlety wieprzowe BBQ w sosie słodko-kwaśnym , Koreański kurczak w sosie słodko-kwaśnym i Wielkanocne słodkie ciasto z kwaśną śmietaną, lukrem królewskim i pistacjami .
Instrukcje
Posyp kotlety wieprzowe pieprzem. Na dużej patelni pokrytej sprayem do smażenia, smaż wieprzowinę na średnim ogniu przez 4-6 minut z każdej strony lub do lekkiego zrumienienia.
Wyjąć i trzymać w cieple.
Dodaj wodę, ocet, brązowy cukier, sos sojowy i sos Worcestershire do patelni; mieszaj, aby poluzować zrumienione kawałki. Doprowadź do wrzenia.
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z zimną wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; wlej do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Włóż kotlety z powrotem do patelni. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 4-5 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.