Kolacja dziś wieczorem: komosa ryżowa z Chardą i grzybami
Kolacja dziś wieczorem: Quinoa z boczkiem i grzybami jest bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka grzybów cremini, boczniaka szwajcarskiego, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: kalmary z Chardą Szwajcarską, Kolacja Dziś Wieczorem: Szwajcarska Chard Frittata, oraz Kolacja: pieczona ciecierzyca i kiełbasa jagnięca z boczniakiem szwajcarskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć quinoa jest rondel z 2 szklanki wody z dobrą szczyptą soli. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, i gotować 10-15 minut, aż quinoa jest puszyste i miękkie.
W międzyczasie podgrzać 1 łyżeczkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać chard i płatki czerwonej papryki i gotować, aż zwiędną i miękkie, o 8 protokół. Doprawić solą i pieprzem i wyjąć na talerz.
Dodaj pozostały olej na patelni i dodać czosnek na średnim ogniu. Gdy jest lekko złoty, dodać grzyby. Po uwolnieniu wilgoci, około 3 minut, doprawić szczyptą soli i pieprzu. Gdy są miękkie, około 5 minut, wymieszać zarezerwowane chard i tymianek i ciepła przez. Wymieszać w quinoa i podzielić na 4 miski lub talerze. Top z ogolonym parmezanem.