Kofte z indyka z jabłkiem Raita i szpinakiem

Kofte z indyka z jabłkiem Raita i szpinakiem
Jeśli chcesz dodać więcej Indian przepisy do twojego pudełka z przepisami, Indyk Kofte z jabłkowym Raitanem i szpinakiem może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 5,36 USD za porcję. To danie główne ma 640 kalorii, 54g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. 59 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś ziele angielskie, pieprz cayenne, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia wybitny wynik spoonacular 96%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również palak raitan lub łatwy szpinak raita / raita s, Tukey Burgers (na podstawie przepisu Bobby Flay ' s Turkey Kofte, oraz Szaszłyki z indyka curry z ogórkiem Raita.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W dużej misce wymieszaj 2 łyżki oleju, koncentrat pomidorowy, cebulę, czosnek, kminek, cynamon, ziele angielskie, cayenne oraz sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
CzosnekCzosnek
KminekKminek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
3
Dodaj indyka i pietruszkę i rękami delikatnie wymieszaj, aż się połączą. Przykryj mieszaninę i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę, aby smaki się stopiły. Można zrobić 8 godzin wcześniej i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Cała TurcjaCała Turcja
4
Podgrzej grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi
5
Podziel mieszaninę na 12 równych porcji i zwiń w kulki. Delikatnie dociśnij wierzch każdego pasztecika, aby lekko spłaszczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
6
Posmaruj placki z obu stron 2 łyżkami oleju i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Grilluj kofte na złoty kolor z obu stron i ugotuj, około 3 minut z każdej strony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi
8
Wymieszaj sok z cytryny i pozostałe 2 łyżki oleju w dużej misce i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
9
Dodaj szpinak i wymieszaj, aby lekko posmarować liście dressingiem. Napełnij każdą pitę 3 pasztecikami, posyp szpinakiem, czerwoną cebulą i raitą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
SzpinakSzpinak
RaitaRaita
Kombinacja 2Kombinacja 2
10
Umieść patty
11
Przełóż szpinak na półmisek i ułóż kofte na wierzchu liści. Na wierzch każdego pasztecika z raitą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
RaitaRaita
12
W małej misce wymieszaj jogurt, jabłko, sól, cynamon i cayenne. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki się stopiły.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
JogurtJogurt
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych

Składniki

11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do wyboru lody lub bita śmietanaDo wyboru lody lub bita śmietana227(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)szpinak niemowlęcy, umyty i suszonyszpinak niemowlęcy, umyty i suszony4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.proszek cayenneproszek cayenne1szczyptaSzczypta pieprzu cayenneSzczypta pieprzu cayenne596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana pietruszka płaskolistnadrobno posiekana pietruszka płaskolistna3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1Granny Smith jabłko, rdzeniowo i drobno pokrojone w kostkęGranny Smith jabłko, rdzeniowo i drobno pokrojone w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiJogurt greckiJogurt grecki11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony1szczyptaSzczypta zmielonego cynamonuSzczypta zmielonego cynamonu11 funt cukinii,kminek mielonykminek mielony1cytrynowy, soczystycytrynowy, soczysty11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy680(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)mielony Indyk, 90% chudegomielony Indyk, 90% chudego6(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyChlebek Pita, lekko tostowanyChlebek Pita, lekko tostowany1małecebula czerwona, drobno startacebula czerwona, drobno starta1małeczerwona cebula, połówki i cienko pokrojoneczerwona cebula, połówki i cienko pokrojone4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól3(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose

Indian działa naprawdę dobrze z Riesling, Gruener Veltliner i musującym różem. Najlepsze wino do indyjskiego jedzenia będzie oczywiście zależało od dania, ale te typy można podawać schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Zilliken Rausch Riesling Spatlese. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Zilliken Rausch Riesling Spatlese
Zilliken Rausch Riesling Spatlese
Owocowa Finezja jest naznaczona delikatną kwiecistością w tym późno zbieranym Rieslingu. Nuty winnicy brzoskwini, grejpfruta, soczystej cytryny i dojrzałej marakui łączą się na kremowym, skoncentrowanym podniebieniu bogatym w melon i kandyzowaną skórkę cytryny. Oszałamiająca wymiana pikantnej kwasowości i warstwowej słodyczy razem tworzą doskonale przygotowaną całość. Długie, soczyste wykończenie i fantastyczny Vintage wskazują na piękną przyszłość, która dopiero nadejdzie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn