Klon-Orzech Espresso Torte

Klon-Orzech Espresso Torte
Klon-Orzech Espresso Torte może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz jajka, orzechy włoskie i połówki orzecha włoskiego, instant espresso w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Czekoladowy Tort Espresso, Czekoladowy Tort Espresso-Orzechowy, oraz Torte Czekoladowo-Espresso dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki zagotować w ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, aż syrop lekko zgęstnieje i zmniejsza się do 1 Hojny kubek, około 5 minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Rozgrzej piekarnik do 163°. Lekko olej wewnątrz 8-calowej patelni springform. Dół linii z pergaminem. Wymieszać 2 szklanki orzechów włoskich i mączki Macy w procesorze, aż orzechy zostaną drobno zmielone. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić jajka, syrop klonowy, cukier i sól w dużej misce z dużą prędkością 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Mączka Z MacyMączka Z Macy
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CukierCukier
JajkoJajko
OrzechyOrzechy
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
PiekarnikPiekarnik
2
Dodaj espresso, skórkę cytryny i kardamon i ubijaj, aż zacznie zgęstnieć, o 5 minut dłużej. Delikatnie złożyć mieszaninę orzechów w 4 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
KardamonKardamon
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
3
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec torte aż brązowy na górze i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 40 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieś torte na rack. Łyżka 4 łyżki syropu na gorącym torcie. Udekoruj wierzch połówkami orzecha włoskiego. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć pozostały syrop i torte oddzielnie i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzecha WłoskiegoPołówki Orzecha Włoskiego
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Cut wokół boków patelni poluzować torte.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Usuń boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Tort pokroić w kliny.
9
Podawać z pozostałym syropem i bitą polewą, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą PolewąBitą Polewą
SyropSyrop
10
* Koszerna Mieszanka dodatków do Paschy jest zwykle dostępna w sekcji mrożonek na rynkach koszernych i niektórych supermarketach. Przygotuj go zgodnie ze wskazówkami na etykiecie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn