Klasyczna Lasagna Grifa

Klasyczna Lasagna Grifa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj oldschoolowy Lasagnan Grifa. Jedna porcja tego dania zawiera około 39g białka, 35g tłuszczu i w sumie 700 kalorii. Za 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jest dostarczany przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś liście bazylii, ser ricotta, czerwone Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 59%. Ten wynik jest dobry. Oldschoolowa lasagne z sosem bolońskim, Mini Taco Pizza Bites i powrót do szkoły wizyta w Staples Back To School Centre, oraz Lasagna de Pollo con Champiñones (lasagne z kurczakiem i grzybami) są bardzo podobne do tego przepisu.

Składniki

01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)12 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku6świeże liście bazylii (pokrojone w wstążki)świeże liście bazylii (pokrojone w wstążki)2gałązkipokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )3goździkiczosnek (posiekany)czosnek (posiekany)454(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni11 funt cukinii,1 łyżeczka startego sera Romano1 łyżeczka startego sera Romano454(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)pakiet makaron lasagnapakiet makaron lasagna680(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)mozzarella (podzielona)mozzarella (podzielona)01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 średnia żółta cebula, z grubsza pokrojona na równe kawałki1 średnia żółta cebula, z grubsza pokrojona na równe kawałki2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)11 funt cukinii,suszone oreganosuszone oregano1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży tarty parmezan (podzielony)świeży tarty parmezan (podzielony)0starty parmezanstarty parmezan12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku907(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)przez ciastoprzez ciasto12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych680(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)przygotowany sos spaghettiprzygotowany sos spaghetti

Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese

Chianti, Montepulciano i Sangiovese to świetny wybór na Lasagne. Lasagne dobrze komponuje się ze średnim czerwonym winem o wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Castellani Chianti Annata z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zmienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami i pikantnymi daniami z makaronu. Idealny do pieczeni, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia24
Magazyn