Kimchi Arbuzowe
Arbuzowe Kimchi to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.19 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, cebula, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi), Czerwone małże Curry z puree z Kimchi z " książki kucharskiej Kimchi, oraz Pierogi Kimchi Na Parze (Jjin Kimchi Mandu) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Skórkę arbuza posypać solą i wrzucić do połączenia. Odstawić na 30 minut, aż wilgoć się wydostanie.
Odcedzić skórkę i osuszyć na wyłożonej papierowym ręcznikiem blasze do pieczenia.
Dodaj 1 szklankę miąższu arbuza, sos rybny, cukier, czosnek, imbir i cebulę do robota kuchennego. Puls aż do połączenia.
Przelej do miski i wymieszaj z koreańskimi płatkami chili.
Dodaj osuszoną skórkę arbuza i szalotki i wrzucić do połączenia.
Przełożyć do słoika i pozostawić na co najmniej 12 godzin przed podaniem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Mulderbosch Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Mulderbosch Chenin Blanc
Mocny nos guawy, skórki limonki i dojrzałej gruszki usztywniony wiciokrzewem i kwiatami pomarańczy. Soczyste podniebienie z bogatymi owocami pasji, przechodzącymi od nosa i kończącymi się cierpkimi cechami grejpfruta. Orzeźwiającą kwasowość doskonale niweluje Kremowy środek podniebienia i subtelna przyprawa pochodząca z dębu. Rocznik 2011 to bardziej owocowy styl, który jest świeższy i bardziej suchy w porównaniu do rocznika 2010. Rozkosznie dostępne wino, które jest bardziej smakowite w ustach.Partner z skorupiakami, grillowanym tuńczykiem, grillowanymi sardynkami, cytryną i pieczonym kurczakiem ziołowym lub gulaszem warzywnym.