Kawa Czekolada Crunch Fantazja Lody Lody
Coffee Chocolate Crunch Fantasian Ice Cream Sundaes może być tylko deser, którego szukasz. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 432 kalorie, 5G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Jeśli masz lody kawowe premium, likier kawowy, bardzo dobrze prażone orzechy makadamia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Toffi Crunch Coffee Sundaes, Lody kawowe i Meksykańskie Lody czekoladowe z cynamonowo-cukrowymi chipsami Tortilla, oraz Domowe Ciasto Z Lodami Crunch dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śmietanę i likier kawowy ubić w średniej misce. Przesiać cukier puder i ubijać do uzyskania miękkich pików. Wyluzuj.
W małym rondlu na średnim ogniu wymieszać sos czekoladowy i espresso. Gotować, mieszając, aż do ogrzania. Wymieszać z rumem i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu.
Na każdy z 4 talerzy nałóż 3 miarki lodów i polej bitą śmietaną. Łyżka grubą taśmę sosu czekoladowego wzdłuż boku talerza. Rozproszyć płyty z prażonymi orzechami macadamia, ciasteczka, i stalówki kakao, Jeśli za pomocą.
* Stalówki kakao są dostępne na amazon.com
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "