Karmel, pomarańcza i Daktyle z pistacjowym kruchym
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Karmel, pomarańcza i Daktyle z pistacjową kruchą mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pistacje, pomarańcze do pępka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Karmel, pomarańcza i Daktyle z pistacjowym kruchym, Jabłka Pistacjowo-Pomarańczowe Karmelowe, oraz Wietnamskie lody kawowe z kruszonym orzechowym kruchym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pomarańcze obierz i przekrój na misce; wyciśnij membrany, aby wycisnąć sok. Błonę należy wyrzucić. Rezerwy 1/4 szklanki soku do sosu; miejsce pomarańczowe sekcje w średniej misce. Przykryć i schłodzić w oddzielnych pojemnikach.
Posypać pistacje w 8-calowym okręgu na blasze pokrytej sprayem do gotowania.
Umieść 1/2 szklanki cukru i 1/3 szklanki wody w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż cukier się rozpuści, często mieszając (około 2 minut). Gotować na złoty kolor, bez mieszania (około 5 minut).
Polać karmelem pistacje; całkowicie ostudzić. Rozbij kruche na duże kawałki; umieść w hermetycznym pojemniku.
Dodaj 1 szklankę wody na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować do rozpuszczenia pozostałego karmelu na patelni; wyrzucić. Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikami papierowymi.
Pozostałe 2 łyżki cukru i 2 łyżki wody umieścić na patelni na średnim ogniu; gotować, aż cukier się rozpuści, często mieszając (około 1 minuty). Gotować na złoty kolor, bez mieszania (około 3 minut).
Zdjąć z ognia; ostrożnie dodać 1/4 szklanki zarezerwowanego soku pomarańczowego, mieszając, aż cukier się rozpuści. Odstawić patelnię do ogrzania i gotować do rozpuszczenia karmelu, często mieszając.
Połącz mieszankę soku pomarańczowego, sekcje pomarańczowe, daty i żurawiny.
Podawać na lodach; top z kruche.