Kanapka z wieprzowiną w stylu Hoi An (Banh mi Thit Hoi An)

Kanapka z wieprzowiną w stylu Hoi An (Banh mi Thit Hoi An)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele wietnamskich przepisów, więc dać Hoi An-style pieca-crisped Pork Sandwich (Banh mi Thit Hoi An) spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 555 kalorii, 29g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz olej sałatkowy, mieszankę sałatek, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kanapka z wieprzowiną w stylu Hoi An (Banh mi Thit Hoi An), Banh Mi (kanapka w stylu wietnamskim), oraz Kanapka z kurczakiem w stylu Banh Mi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 8-do 10-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać pięć przypraw, aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszać z olejem, szalotką i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj mieloną wieprzowinę i często mieszaj, rozbijając łyżką, aż mięso będzie kruche i nie będzie już różowe, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
3
Dodaj sos sojowy, cukier i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Bagietki przeciąć na pół w poprzek, następnie podzielić wzdłuż prawie do końca, pozostawiając połówki przymocowane z jednej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
5
Rozprowadzić około 1 łyżeczki pasty chili po jednej stronie każdej sekcji bagietki. Łyżka około 1/6 ciepłej mielonej mieszanki wieprzowej, w tym soków, na pastę chili. Do każdej kanapki równomiernie włożyć 1/6 plastrów wieprzowiny. Ustaw kanapki nieco od siebie na 12-przez 15-calowej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Gotowana WieprzowinaGotowana Wieprzowina
BagietkaBagietka
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
6
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 375, aż nadzienie będzie ciepłe i chrupiące, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Wyjmij kanapki z piekarnika i napełnij każdą 1/6 ogórków, mieszanką sałat, bazylią i smażoną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Dodaj więcej pasty chili i soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Składniki

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn